Voor wie is Internet Therapie?

Internet Therapie is er voor iedereen die niet zo lekker in zijn of haar vel zit. In een redelijk kort tijdsbestek kunnen wij ervoor zorgen dat je je leven weer op de rit krijgt. Je dient alleen te beschikken over een computer en een e-mail adres.

Wanneer ga je naar een psycholoog?

Veel mensen voelen aarzeling om naar een psycholoog te gaan. Je kunt het gevoel hebben dat je het zelf op moet kunnen lossen of je wilt graag eerst weten wat je hebt. Beide begrijpelijk, maar zeker niet nodig. Bij een psycholoog kun je je verhaal kwijt en hij of zij kan ervoor zorgen dat je anders leert kijken naar zaken.

Ook al voelt het nu misschien niet zo, je bent niet de enige met jouw klacht of vraag en ook niet de eerste. De psycholoog herkent dus onderdelen van jouw verhaal uit andere verhalen en weet ook wat jullie moeten doen zodat jij je beter gaat voelen. En hoewel de redenen om naar een psycholoog te gaan voor iedereen anders is, kun je er zeker van zijn dat je bij twijfel er altijd goed aan doet de stap te zetten.

Wat zijn de kosten?

Behandeling bij Internet Therapie kost € 58,00 per sessie.

Hoeveel sessies heb ik nodig?

Behandeling bij Internet Therapie is vrij intensief. Meestal heb je 1 keer per week contact met je eigen psycholoog. Hierdoor is de behandeling kortdurend. De meeste cliënten hebben tussen de 4 en 6 sessies nodig. De inschatting van het aantal sessies dat jij nodig hebt, wordt gedaan door je eigen psycholoog op basis van je aanmelding en ingevulde vragenlijsten.

Hoe wordt er bij Internet Therapie met privacy omgegaan?

Iedere cliënt krijgt persoonlijke inloggegevens voor de beveiligde omgeving van Internet Therapie. Op deze manier kun je er zeker van zijn dat niemand de mails van jou of je psycholoog kan lezen. Het enige wat je in je persoonlijk mailbox binnen krijgt, zijn mailtjes dat er een bericht of vragenlijst voor je klaar staat.

Hoe kan ik betalen bij Internet Therapie?

Betaling bij Internet Therapie gaat via een online factuur die je binnen krijgt in je e-mail. Je kunt kiezen om het geld over te maken of te betalen via iDeal.

Past Internet Therapie bij mij?

Of Internet Therapie bij jou past, hangt van een aantal zaken af. Je moet goed met een computer om kunnen gaan of in ieder geval met een internet browser. De vorm van therapie moet bij je passen: kun jij je gevoelens kwijt via de computer? Je moet in staat zijn jezelf op papier uit te drukken. De voordelen van online therapie zijn uiteraard groot, maar het je moet wel positief tegenover deze vorm van therapie staan.

Heb ik een verwijzing van mijn huisarts nodig?

Voor behandeling bij Internet Therapie heb je geen verwijzing nodig van je huisarts. Je kunt je direct aanmelden en al binnen enkele werkdagen aan de slag met je klachten. Bij Internet Therapie is er namelijk geen wachtlijst.

Wordt behandeling vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Behandeling bij Internet Therapie wordt op dit moment niet vergoed door de zorgverzekeraars. Toch kan deze vorm van therapie goedkoper zijn dan reguliere therapie. Kijk voor een rekenvoorbeeld eens op onze kosten pagina. Hier kun je zien hoe Internet Therapie voor jou goedkoper uit kan pakken.

Wil je je probleem direct aanpakken? Meld je aan voor internet therapie.