Bij internet-therapie kun je al binnen enkele werkdagen aan de slag met je klachten. Wij hebben verschillende psychologen werkzaam die allemaal een eigen vakgebied hebben. Hierdoor is er altijd een gepaste behandeling die op jouw probleem wordt afgestemd. Hieronder kun je de meest voorkomende klachten vinden die behandeld worden bij internet-therapie. Ook als jouw klacht hier niet bij staat of als je niet zeker weet waar jouw probleem bij hoort, kun je natuurlijk bij ons terecht.

Depressieve klachten

Klachten die bij een depressie horen, zijn erg breed. Misschien voel je je lusteloos, slaap je minder goed, heb je minder trek in eten en staat het doen van leuke dingen je tegen. Als je de laatste tijd niet lekker in je vel zit en last hebt van deze klachten, hoeft dit niet meteen te betekenen dat je een depressie hebt. Bij ons kun je terecht met deze klachten en er via huiswerkopdrachten achter komen hoe je de gevoelens van somberheid kunt verbeteren.

Relatieproblemen

Iedere relatie kent mindere periodes. Jullie maken meer ruzie, er zijn veel irritaties of spanningen of er is een sleur in jullie relatie geslopen. Als een mindere periode te lang duurt, kan het goed zijn hier eens met iemand over te praten. Voor relatieproblemen kun je zowel individueel als samen bij ons terecht.

Angst- en/of paniekklachten

Angst is een gezonde emotie die je lichaam helpt om in gevaarlijke situaties op een adequate manier te reageren. Als je echter last hebt van deze lichamelijke symptomen zonder dat er gevaar dreigt, is dit erg beangstigend. Het kan zelfs zo eng zijn dat je angst voor de angst ontwikkeld. Heb je last van paniekaanvallen of angstklachten? Bij internet-therapie.nl zijn psychologen werkzaam die hierin zijn gespecialiseerd.

Seksuele problemen

Geen zin hebben in seks, verminderd opgewonden raken of orgasmeproblemen. Dit zijn enkele voorbeelden van problemen die kunnen ontstaan binnen je seksleven. Kun je gedurende een lange periode niet van seks genieten of heb je helemaal geen behoefte aan seks, dan kan het goed zijn hier eens met iemand over te praten.

Traumaverwerking

Als er iets naars gebeurd in je leven kan dat een grote impact hebben. Dit kan een levensbedreigende gebeurtenis zijn, maar ook ontslag of een scheiding kan als traumatisch ervaren worden. Het meemaken van een traumatische gebeurtenis kan een grote invloed hebben op je gevoel, gedachten en gedrag. Kom je er zelf niet uit om een trauma te verwerken? Meld je dan aan en we helpen je om op een goede manier te leren omgaan met wat er gebeurd is.

Rouwverwerking

Als een dierbare komt te overlijden of je krijgt op een andere manier met een verlies te maken, heeft dat een grote impact op je leven. Je krijgt te maken met intens verdriet en allerlei wisselende emoties. Als je merkt dat je vastloopt in de verwerking van een dergelijk verlies kan er sprake zijn van gestagneerde rouw. Je kunt voor hulp bij de verwerking van een trauma terecht bij internet-therapie.nl.

Wil je je probleem direct aanpakken? Meld je aan voor internet therapie.
Heb je behoefte aan meer informatie? Klik dan door naar veelgestelde vragen.